Wat is Nolvadex ( Tamoxifen citrate ) en wat is de werking ?

Nolvadex is oorspronkelijk op de markt gebracht om de groei van kankercellen bij borstkanker te vertragen. Oestrogeen zorgt er bij kanker voor dat de kankercellen sneller groeien. Nolvadex blokkeert de werking van het oestrogeen waardoor de groei van de cellen vertraagd wordt.

Tamoxifen citrate is zelf een zeer  mild oestrogeen wat zich zeer sterk kan binden aan oestrogeenreceptoren. Doordat Nolvadex zichzelf aan de oestrogeenreceptoren hecht “bezet” Nolvadex de oestrogeenreceptoren waardoor sterkere oestrogenen hun werk niet kunnen doen.

Verder is het belangrijk om te weten dat Nolvadex (en ook Clomid) een SERM ( Selectieve estrogen modulator ) is. Het voorkomt de vorming van oestrogeen niet zoals aromatasereremmers, zoals Proviron, Arimidex, Letrozole en Exemestane wel doen. Daarnaast zorgt Nolvadex voor een stijging van LH ( Luteinizing Hormone ) en FSH ( Follicle Stimulating Hormone ). Deze twee hormonen en dan vooral LH zorgen ervoor dat je lichaam meer testosteron gaat produceren.

Nolvadex kan je gebruiken om drie verschillende doelen te behalen. Vrouwelijke atleten gebruiken het om de prestaties te verhogen en een “droge” look te krijgen. Je kunt Nolvadex gebruiken tijdens een kuur om borstenvorming ( gynecomastie ) tegen te gaan en tenslotte kan je het zeer goed gebruiken om na een kuur te herstellen en ervoor te zorgen dat de eigen hormoonproductie weer op gang komt. 

Hoe gebruik ik Nolvadex ?

Wanneer vrouwen Nolvadex gebruiken om de prestaties te verbeteren is een dosering van 10 mg per dag voldoende. Ook wanneer je borstengroei wilt voorkomen volstaat een dosering van 10 tot 20 mg per dag.  Het is wel verstandig om nadat bijvoorbeeld de borstengroei is verdwenen nog 4 dagen door te gaan met het gebruik van Nolvadex. Eventueel zou je ook kunnen overwegen om een kuur met het mildere Clomid op te starten. Echter bevelen wij Nolvadex aan omdat deze een sterkere werking heeft.

Wanneer je een anabolen kuur neemt welke  ervoor zorgen dat je extreem veel aromatiseert zal je moeten overstappen op een sterker middel zoals Arimidex. Zodra je wilt starten met een sterker middel zoals Arimidex is het belangrijk om de eerste dagen samen met dit middel Nolvadex te gebruiken. Dit komt doordat het bij deze sterkere middelen een paar dagen duurt voordat ze gaan werken.

Hoe lang en hoeveel Nolvadex je moet gebruiken na je kuur is afhankelijk van de genomen kuur. Als vuistregel zou je kunnen aanhouden dat je tijdens de eerste helft van je nakuur een dubbele dosis Nolvadex moet gebruiken en in de tweede helft de helft. Bijvoorbeeld 2 weken 40 mg per dag en daarna 2 weken 20 mg per dag, Deze nakuur is goed te gebruiken na de meeste andere kuren.

De nakuur wordt bij een kuur met lange esters 2 weken na de laatste injectie gestart. Bij korte esters start je het beste na 4 dagen tot 1 week na de laatste injectie. Zodra je een kuur hebt genomen waarbij je gebruik hebt gemaakt van pillen in plaats van injecties start dan de nakuur met Nolvadex de dag nadat je de laatste pillen hebt ingenomen.

De nakuur duurt dan 3 tot 5 weken. Dit hangt af van de lengte van de esters en de onderdrukking van de lichaamseigen testosteronproductie waarvoor de eerste kuur gezorgt heeft.    

Welke bijwerkingen heeft Nolvadex ?


Tijdens het gebruik van Nolvadex is het mogelijk dat er een aantal bijwerkingen zullen optreden. Zo komt het voor dat je last krijgt van acnee, hoofdpijn, opvliegers, misselijkheid en braken. Verder zijn er nog bijwerkingen zoals overmatig transpireren, duizeligheid, een verstoorde werking van de darmen, haaruitval, huiduitslag, kramp in de benen, het vasthouden van vocht, onvoldoende doorbloeding van hart en bloedvaten en de vorming van bloedstolsels die een embolie zouden kunnen veroorzaken. Bedenk wel dat Nolvadex een middels is om de groei van kankercellen bij borstkanker te remmen en daardoor vaak langdurig door artsen aan vrouwen wordt voorgeschreven.

 

Wanneer je nakuur van maximaal 6 weken doet zullen er vrijwel geen bijwerkingen zijn.

 

Hou er wel rekening mee dat wanneer je als vrouw Nolvadex gebruikt het belangrijk is om te weten dat Nolvadex de werking van de anticonceptiepil kan verstoren. Een andere vorm van anticonceptie is dus aan te raden.

Voordelen

 • Vrijwel geen bijwerkingen wanneer je Nolvadex maximaal 6 weken gebruikt
 • Zorgt ervoor dat je lichaam de testosteronproductie weer opstart
 • Heeft een krachtige werking
 • Is prima te gebruiken na vrijwel elke kuur

Nadelen


 • Er kan een onregelmatige menstruatie ontstaan
 • Acnee en een vettere huid
 • Verstoort de werking van de anticonceptiepil
 • Er kan wat borstvorming voorkomen


Wanneer je Nolvadex niet langer dan 6 weken gebruikt zullen er vrijwel geen bijwerkingen optreden.

Waarom Nolvadex kopen bij Anabolenpower.nl ?


 • Wij zijn al sinds 2012 online
 • Wij leveren uitsluitend de beste kwaliteit
 • Wij versturen onze producten onherkenbaar
 • Niet goed geld terug garantie
 • Je kunt bij ons altijd terecht voor al je vragen
 • Al onze producten worden streng gecontroleerd

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Nolvadex

 • Model: 6987
 • Beschikbaarheid: Op voorraad
 • €45,00

 • Excl. BTW: €45,00

 • 5 of meer €42,75
 • 10 of meer €40,50
 • 15 of meer €38,25


Gerelateerde producten

Clomid

Clomid

Werkzame periode 5 tot 7 dagen Toediening Pillen Dosis 50 tot 150 mg/dag Acn..

€35,00 Excl. BTW: €35,00

Arimidex

Arimidex

Werkzame periode Arimidex (Anastrazole): 2 dagen Femara (Letrozole): 2 tot 4 dagen Aromasin..

€45,00 Excl. BTW: €45,00

Turinabol kuur

Turinabol kuur

Waarom de Turinabol / Nolvade..

€140,00 Excl. BTW: €140,00

Tags: nolvadex, orals