Informatie over Reductil

Reductil (sibutramine)

Werkzame periode 8 uur Toediening Pillen Dosis 10 tot 15 mg/dag Acne Nee Waterretentie Nee Hoge bloeddruk Mogelijk Beschadiging lever Nee Aromatisering Nee DHT conversie Nee Onderdr. hormoonprod. Nee Extra Kan gevaarlijk zijn voor mensen met hartproblemen

De werkzame stof Sibutramine is onder de merknaam Reductil uitgebracht als medicijn tegen obesitas.

Werking

Reductil wordt vooral gebruikt om het hongergevoel te onderdrukken bij mensen die willen afvallen. Sibutramine zorgt ervoor dat de heropname van Serotonine, Norepinephrine en Dopamine geremd wordt waardoor deze stoffen in grotere getale actief zijn in de hersenen. Serotonine zorgt voor een verzadigd gevoel en Dopamine zorgt een stijging van je hartritme. Dat laatste betekent ook meteen een hogere lichaamstemperatuur en dus een hogere verbranding. Doordat de gebruiker sneller een verzadigd gevoel heeft eet hij minder.

Gebruik

Er wordt aangeraden om 10 mg Sibutramine per dag te nemen, bijvoorbeeld ’s morgens. Als dit geen effect heeft kan na een paar weken de dosis verhoogd worden naar 15 mg/dag.

Bijwerkingen

Sibutramine kan een aantal bijwerkingen veroorzaken, namelijk droge mond of een rare smaak in de mond, problemen met slapen, hoofdpijn, een rommelige maag, verstopping, duizeligheid, slaperigheid, menstrueerpijnen of –krampen en pijn in gewrichten of spieren. Serieuzere bijwerkingen zijn een verhoogd risico op een hartaanval of hersenbloeding voor mensen die al hartproblemen hebben.